8.9 / 10 301 reviews 
         

  (LED) verlichting trends 2023

  Terug naar overzicht

  Ook dit jaar zijn er weer een aantal trends op het gebied van verlichting. De zes meest voorkomende trends hebben we voor je op een rijtje gezet.

  1. Vintage verlichting: sfeer in elke kamer

  De beschikbaarheid van ledverlichting in diverse vormen, maten en kleuren neemt steeds meer toe. Dit biedt ons de mogelijkheid om ermee te experimenteren in ons interieur. Steeds vaker worden lichtbronnen toegevoegd aan het interieur om meer sfeer te creëren en worden deze niet meer verstopt onder een lampenkap.

  Een populaire keuze is bijvoorbeeld de kooldraadlook ledlamp met een spiraalvormige gloeidraad wat een vintage uitstraling heeft. Dit type lamp behoort tot de zogenaamde filament verlichting. Het assortiment van Bespaar-lamp beschikt over een ruime collectie aan dit type lampen. De MM09972 en de MM10023 passen perfect bij deze trend! Ontdek alles over filamentverlichting!

  2. Rail verlichting: flexibiliteit met sfeer

  Railverlichting wordt gekenmerkt door het hangen van verlichting aan een rail. Het wordt vaak geassocieerd met verlichting in winkels. Toch is dit een opkomende trend die steeds vaker wordt toegepast in ons interieur. De flexibiliteit van de verlichting biedt de mogelijkheid om op elk punt verlichting te plaatsen, zonder rekening te houden met een centraaldoos.

  Bij een rail-systeem kun je de lengte van de rail bepalen en op elke plek in de rail een spot of hanglamp plaatsen. De railverlichting wordt steeds meer toegepast in keukens om de beleving en het gemak van het koken te optimaliseren.

  Tegenwoordig wordt railverlichting ook veel gebruikt in het woon gedeelte. Bepaalde elementen kunnen extra worden uitgelicht en dat zorgt voor meer sfeer in elke ruimte! Denk hierbij aan kunst objecten of bepaalde meubels. Het gehele lichtplan is eenvoudig aan te sluiten omdat er slechts één kabel per rail vereist is. Railverlichting in jouw woning? De MEGAMAN spots MM08112 en de MM10165 uit het assortiment van Bespaar-lamp passen perfect bij deze trend!

  3. Duurzaamheid: goed voor je portemonnee én het milieu!

  Bij het kiezen van nieuwe verlichting is duurzaamheid steeds belangrijker. Het erkennen van de effecten van klimaatverandering en het nemen van verantwoordelijkheid voor de toekomst, van onze planeet wordt steeds belangrijker. Natuurlijke materialen zoals rotan, hout, bamboe en gerecyclede materialen worden steeds meer gebruikt in verlichting en accessoires.

  Door verstandig om te gaan met energie, dragen we bij aan een beter klimaat. Het is dus belangrijk om bewust te zijn van onze energieconsumptie en te kiezen voor duurzame opties; om zo onze planeet te beschermen. Met de lampen van MEGAMAN kan je jaarlijks veel geld besparen; ze zijn zuinig in verbruik en dragen bij aan een beter milieu. Duurzame lichtbronnen bevatten geen giftige ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Meer tips om te kunnen besparen is te lezen in onze blog; Zes tips om te besparen op je energierekening met verlichting Start nu!

  MEGAMAN blijft zijn ledverlichting voortdurend ontwikkelen en wordt steeds energiezuiniger. Bij het kiezen van een lamp is het als consument altijd verstandig om te filteren op energielabel, zodat je altijd de meest energiezuinige optie kiest. Ledverlichting van MEGAMAN heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele lichtbronnen zoals; een langere levensduur, minder lampwisselingen en minder afval. Het fabricageproces van ledverlichting is bovendien milieuvriendelijker. Nog meer voordelen zijn terug te lezen in onze blog; Waarom ledverlichting beter is dan traditionele verlichting

  4. Slimme LED verlichting maakt besparen makkelijker

  Slimme LED-lichtbronnen zijn dimbaar en wanneer ze tot 50% worden gedimd, wordt het stroomverbruik van de lamp ook met 50% verminderd. Daarnaast kunnen sensoren worden geïnstalleerd in bijvoorbeeld toiletten, gangen of overlopen. Dit zorgt ervoor dat het licht automatisch aan gaat, bij detectie van beweging en na enkele minuten weer automatisch uit gaat.

  Op deze manier verbruikt de verlichting alleen energie wanneer dat nodig is. In de blog; Waarom sensorlampen gebruiken? Wordt nog meer informatie gegeven over het gebruik van sensor lampen en eventuele suggesties. Bekijk de sensor lamp MM10027 of de MM07263 eens. Weet jij wat de Dual SENSOR light techniek van MEGAMAN inhoudt? Lees het nu!

  5. Meer bewustwording van je gezondheid

  Onze bewustwording van de impact van licht op onze gezondheid neemt toe, waardoor we ook beter in staat zijn om hierop in te spelen. Zo maken kantoren gebruik van speciale werkplekverlichting die gedurende de dag varieert in lichtintensiteit en kleurtemperatuur. Dit bootst het natuurlijke zonlicht na en zorgt voor minder verstoringen van het bioritme bij werknemers.

  Naar aanleiding van de pandemie is werken vanuit thuis gebruikelijker geworden. Goed licht is dan ook erg belangrijk. De algemene verlichting in de ruimte moet voldoende helderheid bevatten. Denk hierbij aan LED spots, pendellampen en wandlampen met een kleurentemperatuur van minstens 4000 kelvin. Dit koele, witte licht zorgt er voor dat je alert en geconcentreerd blijft. Blijf gezond en fit met deze tips voor een goed verlichte (thuis)werkplek!

  In de blog; Hoe verlicht ik mijn thuiswerkplek? zijn handige tips vermeld voor een gezonde, fitte en goed verlichte (thuis)werkplek!

  6. Verlicht je tuin optimaal!

  Verlichting in je tuin kan bijdragen aan een exclusieve sfeer en zorgen voor meer veiligheid. Het uitlichten van groen met spotverlichting en het gebruik van verlichting in tuigebouwen kunnen bijdragen aan deze exclusieve sfeer. Terwijl bewegingsmelders ongewenste bezoekers buiten de deur kunnen houden. Er zijn verschillende sensoren beschikbaar zoals; licht-donker-sensoren en bewegingssensoren, waarmee lampen automatisch kunnen worden in- en uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de lampen alleen energie verbruiken wanneer dit nodig is.

  Via wifi of bluetooth kan je gemakkelijk je tuinverlichting bedienen via een app op je telefoon of tablet. Hierdoor kan je de gewenste lichtkleuren kiezen, timers instellen, eigen sfeer creëren en de lampen aan- en uitzetten. Ledlampen zijn een aanbevolen optie vanwege de lagere stroomkosten en het gebruik van een laagspanningssysteem.

  Ben je geïnteresseerd in meer tips over tuinverlichting? Lees de blog; Zes tips voor de aanschaf van tuinverlichting

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden