8.9 / 10 301 reviews 
         

  Zes tips voor de aanschaf van tuinverlichting

  Terug naar overzicht

  Waar moet u op letten bij het aanschaffen van tuinverlichting? Wij geven u zes handige tips!

  U wilt uw tuin goed verlichten voor extra veiligheid en sfeer. U wilt hier natuurlijk op een duurzame manier mee omgaan. Ook voor buitenverlichting kunt u hoogwaardige ledverlichting inzetten. Zo bespaart u ook nog op uw energierekening. Waar moet u op letten bij de aanschaf van tuinverlichting? Wij geven u enkele tips!

  Led verlichting buiten

  1. Kies de juiste IP-waarde

  De IP-waarde beschrijft de bescherming van een product en bestaat uit twee cijfers: het eerste cijfer beschrijft de bescherming tegen vaste voorwerpen en aanraking en het tweede cijfer de dichtheid tegen water en vocht. Het is dus erg belangrijk om een armatuur te kiezen met de juiste IP-waarde voor buiten om bijvoorbeeld brand door kortsluiting te voorkomen. Voor buitenlampen wordt een minimale IP65 of IP66 geadviseerd. Deze types bieden een complete bescherming tegen stof door de geheel gesloten behuizing en zijn (sproei)waterdicht.

  2. Goede kwaliteit materiaal

  Buitenverlichting heeft veel te voorduren met de verschillende weersomstandigheden. U wilt natuurlijk zolang mogelijk genieten van uw verlichting. Let daarom bij de aanschaf altijd op de kwaliteit van de materialen waarmee het armatuur gemaakt is. Kies voor materiaal dat niet (snel) gaat roesten, vochtbestendig is en tegen een stootje kan. Vaak betaalt u voor dit soort armaturen iets meer in de aanschaf, maar uiteindelijk bespaart u doordat deze langere tijd meegaan.

  3. Doel van het licht

  Er zijn verschillende redenen waarom u verlichting in uw tuin wilt aanbrengen, bijvoorbeeld voor veiligheid of sfeer. Het is verstandig om uw doel goed voor ogen te hebben bij de aanschaf van de verlichting. Wilt u de vijver of het pad verlichten voor extra veiligheid in het donker? Of wilt u juist in de warme zomermaanden langer in de tuin kunnen lezen? Of wilt u de richting van het licht tussendoor kunnen veranderen? Deze situaties vragen elk om een ander type verlichting. Denk hier dus goed over na voordat u een lamp koopt.  

  4. Stevig en slagvast

  Helaas is verlichting nog steeds vaak een goed doelwit voor vandalisme. Onder andere om deze reden zijn er armaturen ontwikkeld met een hoge slagvastheid. Bent u van plan verlichting te plaatsen op een plek waar de kans groot is dat er (on)bewust tegen aan wordt geslagen? Kies dan voor een armatuur met een slagvastheid van minimaal IK08. Dit type heeft een weerstand tegen schokken van minimaal 5 joule.

  5. Verklein het risico op brand

  Een voordeel van het kiezen voor ledverlichting is dat deze lampen niet heet worden. Hiermee wordt het risico op brand direct een stuk kleiner. Aangezien buitenverlichting ook vaak aan is wanneer u niet thuis of in de buurt bent, biedt dit extra veiligheid. Zorg wel voor een goed afgesloten armatuur om ook kortsluiting te voorkomen.

  6. De juiste sfeer met de juiste lichtkleur

  Hou ook rekening met de sterkte en kleur van het licht. Een lamp die puur voor de sfeer is geplaatst, hoeft minder fel te branden dan verlichting waarbij gelezen wordt. De felheid van het licht kunt u bij ledverlichting achterhalen aan de hand van Kelvin. Een lamp met 1000 Kelvin is te vergelijken met en kaars, terwijl 3000 Kelvin vergelijkbaar is met een gloeilamp en 5000 Kelvin normaal daglicht nabootst.

  Led lampen voor buiten

  Bekijk direct ons aanbod tuinverlichting!

  Bekijk ook onze led lampen die geschikt zijn om in buitenarmaturen te plaatsen. 

  Over Bespaar-lamp.nl

  Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen voor zowel binnen- als buitenshuis van het merk MEGAMAN®. Neem direct een kijkje in ons grote aanbod en zie hoe snel en eenvoudig u kunt beginnen met besparen.

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden