9.2 / 10

    Privacyverklaring

    Versie 1.0 – mei 2018

    Dit is de privacyverklaring van de webshop bespaar-lamp.nl. Bij bespaar-lamp.nl willen wij het voor iedereen zo makkelijk mogelijk maken om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het milieu met het gebruik van de beste spaar- en ledlampen. Ook zonder technische kennis of achtergrond. Er zijn situaties waarin bespaar-lamp.nl uw gegevens verzamelt. In deze verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en met welke doelen deze gegevens worden opgeslagen. Aangezien het om uw gegevens gaat, leest u hier ook over uw rechten met betrekking tot deze verzamelde en opgeslagen gegevens. Deze privacyverklaring kan op elk moment worden aangepast, bijvoorbeeld door aanpassingen binnen de Nederlandse wetgeving. Bovenaan deze pagina vindt u altijd het versienummer en de inwerktreding.

    Bespaar-lamp.nl, onderdeel van mediazo! BV 
    Transportlaan 9 | 6163 CX | Geleen
    KVK Nr. 14634070 | Btw Nr. NL80 50 81 288 B01

    Doeleinden verzamelde gegevens en opslagperiode

    Bespaar-lamp.nl verzamelt gegevens voor verschillende doeleinden. Uw gegevens worden voor langere tijd bewaard, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten. Tenzij we op grond van een wettelijke regeling uw gegevens langer moeten bewaren. Hieronder vindt u een kort overzicht rondom de informatie die wij verzamelen en hoelang bepaalde gegevens bewaard worden.

    Nieuwsbrieven
    Bespaar-lamp.nl verstuurt nieuwsbrieven per e-mail. U kunt uzelf op bespaar-lamp.nl aanmelden voor deze nieuwsbrieven. Bij het inschrijven geeft u toestemming om uw e-mailadres voor dit doel te gebruiken. Uw gegevens worden dan ook enkel hiervoor gebruikt. De opslag is voor onbepaalde tijd, aangezien u zichzelf weer kunt uitschrijven. Na het uitschrijven worden de gegevens nog 24 maanden bewaard. Bij elke nieuwsbrief die u ontvangt, heeft u onderaan de optie om uzelf uit te schrijven.

    Bestellingen
    Voordat u een bestelling kunt plaatsen bij bespaar-lamp.nl dient u een account aan te maken. Om uiteindelijk de gewenste producten aan u te kunnen leveren, vragen wij om specifieke gegevens. Deze gegevens worden alleen aan derde partijen verstrekt indien noodzakelijk. Denk hierbij aan de afhandeling van iDeal betalingen en de bezorgservice. Daarnaast maken wij gebruik van de diensten van Feedback Company voor het plaatsen van reviews over onze producten. Enkel voor deze reden delen wij uw emailadres en naam met deze partij. Door middel van een overeenkomst mogen deze eerdergenoemde partijen uw gegevens nooit voor andere doeleindes gebruiken. Daarnaast zijn zij verplicht uw gegevens te verwijderen zodra zij de dienst hebben volbracht.

    U kunt uw account niet zelf verwijderen. Mocht u ervoor kiezen om uw account te willen verwijderen kunt u een e-mail sturen naar info@bespaar-lamp.nl. Wij zullen er dan voor zorgen dat uw account zo spoedig mogelijk wordt verwijderd. Uw klant- en bestelgegevens zullen maximaal zeven jaar bij ons in het systeem blijven, dit ten behoeve van de fiscale bewaarplicht.  

    Als laatste kunnen uw gegevens gedeeld worden wanneer dit wettelijk verplicht is. Denk hierbij aan een fraudeonderzoek, waarbij de politie informatie opvraagt. In dit geval zijn wij verplicht bepaalde informatie te verstrekken.

    Contact opnemen
    Als u via de website contact opneemt met bespaar-lamp.nl zullen deze gegevens worden opgeslagen. In het formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde informatie en gegevens om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan uw naam, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens worden automatisch opgeslagen op onze mailserver. Hier worden de e-mails 24 maanden bewaard.

    Analytics
    Bespaar-lamp.nl maakt gebruikt van Google Analytics en cookies om de website te kunnen blijven verbeteren en op uw wensen te kunnen inspelen. Hiervoor worden gegevens op een anonieme manier verzameld. Het gaat hier niet om uw persoonsgegevens, maar om informatie zoals de duur van uw websitebezoek of welke pagina’s het meest worden bezocht. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics. Om beter op uw wensen in te kunnen spelen, kunnen deze gegevens ook voor marketingdoeleindes gebruikt worden. U kunt een keuze maken in het verzamelen van verschillende cookies, meer daarover kunt u lezen in ons uitgebreide cookiebeleid.

    Verwerking bijzondere persoonsgegevens
    Bespaar-lamp.nl heeft niet de intentie om gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van een ouder of voogd. Helaas is het niet te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Wij raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om verzameling van gegevens zonder ouderlijke toestemming te beperken. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder deze toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@bespaar-lamp.nl. Wij zullen deze informatie dan verwijderen.

    Social Media
    Bespaar-lamp.nl maakt gebruik van verschillende social media buttons zodat u gemakkelijk content kunt delen. Lees de privacyverklaring van ieder social media platform om meer te weten over hoe zij met uw gegevens omgaan.

    Facebook
    Twitter
    YouTube
    Google+

    Opslag en beveiliging

    Voor het verwerken en opslaan van gegevens maakt bespaar-lamp.nl gebruik van hostingpartners. Deze servers worden volledig onderhouden door deze externe partijen, maar zijn uitsluitend toegankelijk voor bespaar-lamp.nl. Met beide partijen hebben wij een verwerkingsovereenkomst gesloten.

    Om misbruik van uw persoonsgegevens te voorkomen passen wij strenge veiligheidsmaatregelen toe. Wij dragen er zorg bij dat de gegevens zijn afgeschermd en alleen de noodzakelijke personen hier toegang tot hebben. Daarnaast laten wij onze veiligheidsmaatregelen controleren, zodat wij de veiligheid kunnen blijven waarborgen.

    Alle betalingen van bespaar-lamp.nl worden afgehandeld in een veilige omgeving door middel van iDeal. Daarnaast wordt er op de website gebruik gemaakt van Secure Socket Layer (SSL). Hiermee worden uw persoonlijke gegevens beschermt. U kunt deze beveiligde omgeving zelf herkennen aan het groene slotje linksboven in de adresbalk.

    Geautomatiseerde besluitvorming

    Bespaar-lamp.nl neemt geen besluiten over zaken die gevolgen hebben voor personen door middel van geautomatiseerde verwerkingen. Dit wil zeggen dat er geen besluiten worden genomen door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenpersoon.

    Rechten

    Recht op inzage
    U heeft het recht om op elk moment uw gegevens op te vragen die zijn vastgelegd en bewaard bij bespaar-lamp.nl. Dit kunt u doen door een email te sturen of door telefonisch contact op te nemen.

    Recht op rectificatie
    Zijn uw gegevens veranderd of klopt er iets niets? U heeft altijd het recht om dit te laten aanpassen door bespaar-lamp.nl

    Recht op overdracht
    Mocht u de gegevens die worden opgeslagen bij bespaar-lamp.nl nodig hebben omdat u overstapt naar een andere partij? Dan heeft u recht op overdracht. Hierbij dient bespaar-lamp.nl al uw gegevens over te dragen naar de andere partij.

    Recht op wissen van gegevens
    Heeft u een gegronde reden dat bespaar-lamp.nl niet langer uw gegevens mag bewaren? U kunt dan gebruik maken van uw recht op het wissen van deze informatie.

    Recht op het indienen van een klacht
    Als u ervan bent overtuigd dat bespaar-lamp.nl niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat, hebt u het recht een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens. Natuurlijk streven wij ernaar om samen met u tot een geschikte oplossing te komen. Bent u het niet eens over de afhandeling van uw gegevens, kunt u altijd met ons contact opnemen via email of telefoon.

    Recht op stop gegevensgebruik
    Als u niet wilt dat bespaar-lamp.nl uw gegevens gebruikt, kunt u een bezwaar indienen om dit stop te zetten.

    Als u gebruik wilt maken van een van deze rechten kunt u een email sturen naar info@bespaar-lamp.nl onder vermelding van ‘aanspraak rechten privacyverklaring’. Om misbruik te voorkomen, vragen wij bij een schriftelijk verzoek een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Zorg ervoor dat uw BSN en pasfoto zijn afgeschermd. U kunt hiervoor gebruik maken van de KopieID app. Het streven is om binnen 10 werkdagen te reageren.