8.9 / 10 301 reviews 
         

  Zes tips om te besparen op je energierekening met verlichting

  Terug naar overzicht

  Wij geven je zes handige tips waardoor je eenvoudig kunt besparen op je energierekening. 

  De gas- en energieprijzen zijn momenteel torenhoog en het einde lijkt nog niet in zicht. Wist je dat je door op de juiste manier om te gaan met licht, je al snel flink kunt besparen op de energierekening? En daar hoef je geen gemak voor in te leven.

  1. Ga aan de slag met energiezuinige verlichting

  Er zijn nog veel huishoudens die niet gebruik maken van energiezuinige verlichting. Ook binnen het segment LED verlichting is verschil te vinden. Let daarom altijd op het energielabel – helaas zijn ‘goedkope’ ledlampen vaak minder zuinig. Let ook op de extra mogelijkheden. Bij MEGAMAN® kun je bijvoorbeeld je gekochte lampen registreren (MEGAMAN Kwaliteitsgarantie) waardoor je gratis extra garantie krijgt op gegarandeerde branduren. Zo doe je dus jarenlang met je zuinige lampen.

  2. Plaats sensorverlichting op de juiste plekken

  Er zijn altijd ruimtes waar niet continu licht hoeft te branden, zoals gangen, trappenhuizen, tuinverlichting, opbergruimtes, etc. Kies hiervoor het gebruik van LED lampen en armaturen die zijn voorzien van een bewegingssensor. Op die manier brandt er alleen licht wanneer iemand het nodig heeft.

  3. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht

  Ga bewust om met de mogelijkheden van het gebruik van natuurlijk licht. Plan activiteiten in ‘donkere’ ruimtes in huis zo dat je optimaal gebruik kan maken van licht van buiten.

  4. Stem jouw verlichting af op je activiteiten met dimbare lampen

  Tegenwoordig zijn ruimtes in huis steeds multifunctioneler. Verschillende activiteiten betekent verschillende lichtsterktes. Om een boek te lezen heb je simpelweg meer licht nodig dan wanneer je TV kijkt, terwijl je dit wellicht wel in dezelfde ruimte doet. Dit betekent dat je te maken krijgt met verschillende lichtoplossingen. Door dimbare verlichting toe te passen, verlaag je de lichtsterkte van een LED lamp, waardoor de lichtbron minder energie nodig heeft om dit licht te produceren.

  5. Denk aan ALLE lichtbronnen bij het vervangen

  De keukenverlichting en het lampje langs de TV worden door de meeste huishoudens al snel vervangen voor zuinige exemplaren. Veel verlichtingen in huis worden overgeslagen. Simpelweg omdat de lamp ‘niet zo vaak gebruikt wordt’ of omdat mensen zich helemaal niet bewust zijn van de verlichting. Ga per ruimte na welke lichtbronnen er zijn, denk bijvoorbeeld aan badkamerspotjes, het lampje in de voorraadkast of de verlichting van de afzuigkap in de keuken.

  6. Bewust in- en uitschakelen

  Misschien de meest voor de hand liggende tip, die echter wel vaak over het hoofd wordt gezien: ben bewust van het in- en uitschakelen van je lampen. Lichtbronnen hebben tijdelijk een korte extra energieboost zodra ze worden ingeschakeld. Ook de zuinige LED verlichting. Verlaat je een ruimte voor korter dan 1 minuut? Laat dan de lamp branden. In andere gevallen: doe je verlichting uit als je er geen gebruik van maakt.

  Gelijk energiezuinige lampen kopen

  Bespaar-lamp | Besparen met verlichting

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden