8.9 / 10 301 reviews 
         

  Waarom ledverlichting beter is dan traditionele verlichting

  Terug naar overzicht

  LED verlichting, oftewel 'light emitting diode' komt steeds vaker voorbij op televisie, internet en het dagelijks leven. Er is echter nog niet veel bekend over ledverlichting, aangezien dit nog in de kinderschoenen staat.

  Er zijn vele voordelen van ledverlichting ten opzichte van de traditionele licht bronnen zoals halogeen, deze zijn samen te vatten in twee categorieen:

  Ledverlichting is energie efficient en duurzaam 

  Ledverlichting bulbs worden nauwelijks warm als ze aan staan, wat betekent dat de energie die naar de led lamp gaat, bijna maximaal benut wordt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld halogeen lampen, deze verbruiken tot wel 90% van de energie aan warmte. Ledverlichting bulbs produceren meer licht per watt energie standaard ledverlichting heeft gemiddeld 35.000 tot 50.000 brand uren, en sommige high-quality ledverlichting heeft zelfs een duur van 100.000 brand uren. Een traditionele gloeilamp heeft 1000 tot 2000 branduren.

  De technologie van ledverlichting is perfect voor toepassingen als knipperlichten, die vaak aan en uit gaan tijdens het gebruik. Andere verlichting zal eerder kapot gaan als het intensief gebruikt wordt. Ledverlichting is een massief produkt, dus ze zullen niet snel breken of kapot springen. Overige verlichting als een gloeilamp zijn meer breekbaar, doordat ze bv lucht of gas bevatten, of breekbare punten, als de voet van de lamp.

  De lichtopbrengst en vele toepassings mogelijkheden van ledverlichting:

  • Als je de verschillende lichtbronnen vergelijkt, dan produceert ledverlichting meer licht dan welke andere lamp ook.

  • Een enkele LED bulb kan tot tweemaal het licht produceren (gemeten in Lumen) dan een traditionele bulb.

  • Een LED lamp hoeft niet op te warmen, het is een kwestie van milli seconden voordat hij met volledig vermogen licht produceert.

  • Een LED lamp is veel kleiner dan normale lampen, waardoor hij in veel meer toepassingen gebruikt kan worden.

  • Een LED bulb bevat geen mercurie, waardoor hij milieu vriendelijker is.

  • Een LED lamp is ontworpen om het licht te focussen, er ontstaat dus een intenser, helder licht.

  • Een LED bulb behoudt zijn kleur wanneer hij gedimd wordt, in tegenstelling tot een gloeilamp, die geel kleurt.

  • Een LED bulb kan geproduceerd worden om een bepaalde kleur licht te geven, waardoor je geen dure kleur filters nodig hebt.

  Door al deze voordelen kan ledverlichting is talloze toepassingen gebruikt worden. Vissers, mensen op de camping en wandelaars zijn met een led zaklamp verzekerd van een sterke felle lichtbundel die dagen achter elkaar kan schijnen, en jaren meegaat met een enkele set baterijen. Maar niet alleen zaklampen, maar ook in bv autolampen en verlichting van gebouwen kom je ledverlichting steeds vaker tegen.

  Ook als dagrijverlichting maakt de ledverlichting steeds meer vorderingen, waardoor veel mensen kiezen voor led lampen vervanging van de halogeen lampen in hun auto. 

  Maar een van de belangrijkste redenen om over te stappen op ledverlichting, is vanuit het oogpunt van het milieu. Je bespaart namelijk niet alleen geld doordat je minder energie nodig hebt voor de verlichting, maar ledverlichting is een stuk goedkoper om te produceren, omdat het minder grondstoffen nodig heeft om te maken.


  Bron: Xenolamp 

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden