8.9 / 10 301 reviews 
         

  Ledlampen dimmen: alles op een rijtje

  Terug naar overzicht

  Ledlampen kunnen prima gedimd worden en ze zijn ook nog eens zuiniger dan andere type lampen. Lees nu alles over het dimmen van ledlampen. 

  Veel mensen zetten toch nog vraagtekens bij ledverlichting en de mogelijkheden. De ontwikkelingen hebben de laatste jaren echter niet stilgestaan en nog steeds gebeurt er veel op de markt van ledverlichting. In dit artikel proberen wij zoveel mogelijk informatie te geven over het dimmen van ledlampen.

  Is ledverlichting dimbaar?

  Het antwoord is kort en krachtig: ja, ledlampen kunnen prima gedimd worden. Met dimbare ledlampen heeft u altijd de juiste sfeerverlichting voor elke gelegenheid: helder licht om te lezen en studeren en gedimde verlichting voor extra sfeer en romantiek. 

  Dimbare ledverlichting kopen

  Niet elke ledlamp is zomaar dimbaar. Om het u makkelijk te maken, kunt u op Bespaar-lamp filteren op dimbare lampen en is er een pagina ingericht met al onze dimbare ledlampen. Hou er rekening mee dat wanneer u een dimbare lamp koopt, u ook een geschikte dimmer nodig heeft.

  Ledverlichting dimmen met gewone dimmer

  Als u ledlampen wilt gaan dimmen, heeft u een dimmer nodig. Ondertussen zijn er talloze dimmers op de markt verschenen, maar hoe bepaalt u nu welke u nodig heeft? Goede vraag! Bij onze dimbare lampen hebben wij een compatibele dimlijst toegevoegd. Op deze lijst vindt u verschillende soorten en merken dimmers die geschikt zijn voor dat specifieke product. Check dus altijd deze lijst om het dimproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  Flikkeren ledlampen bij het dimmen?

  Een veel genoemd argument om ledlampen niet te dimmen, is dat ze zouden flikkeren. Dit kan inderdaad voorkomen, maar dit heeft te maken met het gebruik van een verkeerde dimmer. Zorg dus altijd dat u kiest voor een dimmer die geschikt is voor de lamp die u wilt gaan dimmen om flikkerende verlichting te voorkomen.

  Dimtechnieken

  U kunt ledlampen dimmen door middel van verschillende technieken. Afhankelijk van de situatie kunt u een voorkeur hebben voor een bepaalde dimtechniek, zoals Dim-to-Warm, Step Dimming en Dimmen met Ingenium® BLU-app.

  Dim-to-Warm

  Dim-to-Warm is een unieke dimtechniek van MEGAMAN®. Bij deze techniek verandert de lichtkleur naar een steeds warmere kleur naarmate de lichtbron gedimd wordt. Met dit soort lampen kunt u traploos dimmen zonder vertragingen van 10% naar 100% en andersom. U creëert dus eenvoudig de juiste sfeer in de ruimte.

   

  Step Dimming

  Met de Step Dimming techniek van MEGAMAN® kunt u in drie fases dimmen met de reeds aanwezige aan- en uitschakelaar. Deze technologie is in bepaalde lampen ingebouwd en hierdoor heeft u geen extra dimmer of installatie nodig. Bij Step Dimming is het mogelijk om de lichtbron te branden op 100%, 60% en 20%. In een gedimde stand verbruikt u ook nog eens minder energie.

   

  Dimmen met Ingenium® BLU app

  MEGAMAN® heeft een aantal ledlampen in de serie Ingenium® BLU ontwikkelt. Deze lampen maken gebruik van een speciale techniek waardoor u met de bijbehorende app eenvoudig uw lampen kunt dimmen. De app is beschikbaar voor Android en iOS en is volledig gratis te downloaden. Extra opties die de app met zich meebrengt zijn bijvoorbeeld dimmen van 10% tot 100%, een timer en soft start en fade out dimmen.

   

  Bekijk al onze dimbare ledlampen

  Over Bespaar-lamp.nl

  Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen van het merk MEGAMAN® voor zowel binnen- als buitenshuis. Neem direct een kijkje in ons grote aanbod en zie hoe snel en eenvoudig u kunt beginnen met besparen.

  Bespaar-lamp.nl | Dé webshop voor kwalitatief hoogwaardige ledlampen en armaturen

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden