8.9 / 10 301 reviews 
         

  Terras optimaal verlichten: tips en tricks

  Terug naar overzicht

  Aan de slag met tuin- en terrasverlichting voor de zomerdagen: tips en tricks!

  De warme zomerdagen liggen weer in het voorschiet. Tijd dus om uw terras, balkon of complete tuin klaar te maken voor die fijne zomeravonden. Om zolang mogelijk buiten te genieten van een gezellige en sfeervolle avond, is zowel functionele als decoratieve verlichting belangrijk.

  Snelle tips voor terrasverlichting

  Juiste IP-waarde

  De IP-waarde geeft onder andere de dichtheid tegen water aan. Bij buitenverlichting is een minimale IP-waarde van 44 van belang. Als je buitenarmatuur deze waarde heeft, maakt het verder niet zoveel uit of het daadwerkelijk peertje een lagere IP-waarde heeft.

  Warm licht

  Voor een gezellige sfeer kun je het beste kiezen voor warm licht. De kleurentemperatuur wordt gemeten in Kelvin. Kies bijvoorbeeld een lamp met 2700k, dit is vergelijkbaar met de kleur van een gloeilamp.

  Flexibiliteit

  Afhankelijk van de grote van je terras of balkon, is het aan te raden te werken met zowel verplaatsbare lampen als vaste lampen. Daarna biedt dimbare verlichting extra flexibiliteit met zich mee: altijd de juiste sfeer voor de situatie.

  Bij Bespaar-lamp verkopen we een ruim assortiment aan dimbare lampen van MEGAMAN®. MEGAMAN® heeft door de jaren heen unieke dimtechnieken gecreëerd.

  Sensorverlichting

  Sensorverlichting brengt een hoop voordelen met zich mee. Hoewel je op het terras zelf wellicht het liefste de lampen aanstuurt. Kan sensorverlichting bij de schuurdeur of vijver een extra stukje gemak en veiligheid meenemen.

  Juiste balans in terrasverlichting

  Ook buiten maken we onderscheid in diverse type verlichting: algemene verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting.

  Begin met de algemene verlichting. Denk hierbij aan een muur- of plafondlamp. Dit type verlichting zorgt dat je voldoende licht hebt, wanneer je dit nodigt wenst. Het is fijn als je deze verlichting los kan aansturen van je andere type verlichting.

  Kijk vervolgens naar aspecten in je tuin, op je balkon of op je terras die je extra aandacht wilt geven. Veel mensen kiezen ervoor om te werken met accentverlichting wanneer zij een kunstwerk, vijver of specifieke boom in de tuin hebben. Door dit met accentverlichting uit te lichten, creeer je eenvoudig extra sfeer.

  Als laatste stap nemen we de sfeerverlichting onder handen. Kies hier voor zachte of dimbare verlichting rondom je loungebankje of tuintafel.  

  Rekening houden met omgeving

  Bij het plaatsen van tuin- en terrasverlichting is het belangrijk dat u ook rekening houdt met enkele aspecten. Niet alleen kan te felle verlichting de sfeer verpesten, het kan ook nadelig zijn voor uw buren en nachtdieren. Let daarom altijd op de richting waarin u de verlichting plaatst.

  Naar onze webshop

  Ontdek meer tips voor tuinverlichting

  Over Bespaar-lamp.nl

  Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen van het merk MEGAMAN® voor zowel binnen- als buitenshuis. Neem direct een kijkje in ons grote aanbod en zie hoe snel en eenvoudig u kunt beginnen met besparen.

  Bespaar-lamp.nl | Besparen met verlichting

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden