8.9 / 10 301 reviews 
         

  Slaapkamer optimaal en energiezuinig verlichten

  Terug naar overzicht

  Welke verlichting heb je nu eigenlijk echt nodig in een slaapkamer? Zorg voor een goed lichtplan! 

  Lichtplan slaapkamer: waar en welke verlichting voor de slaapkamer

  Een goed lichtplan voor de slaapkamer is handig, want niets is zo vervelend als er niet genoeg licht is. Verlichting die de ruimte in één keer verlicht is de basis, bijvoorbeeld een plafondlamp of meerdere inbouwspotjes. Vanuit de basisverlichting kun je meer met accenten gaan werken, zoals verlichting om bij te lezen, accentverlichting bij een make-uptafel en/of (gekleurde) lichtbuizen achter een spiegel of schilderij voor extra sfeer. 

  Snelle slaapkamerverlichting tips

  -        Goede basisverlichting die de hele ruimte gelijkmatig verlicht.

  -        Leest u graag in bed? Zorg voor een goede leeslamp.

  -        (Zachte) accentverlichting voor gericht licht.

  -        Dimbare lampen voor eenvoudig creëren van meer sfeer.  

  Hoeveel watt heb ik nodig voor slaapkamerverlichting?

  Veel mensen zijn in de veronderstelling dat Watt de hoeveelheid lichtopbrengst aangeeft. Dit klopt niet. Watt of wattage geeft aan hoeveel stroom een lamp/apparaat verbruikt. Lumen geeft aan hoeveel licht een lamp geeft. Ledlampen verbruiken minder energie dan een ouderwetse gloei- of halogeenlamp, daarom is het wattage veel minder.

  Hoeveel lumen in slaapkamer?

  Hoeveel lumen en/of spots u nodig heeft in uw slaapkamer is onder andere afhankelijk van het aantal m2 dat uw slaapkamer is. Ga niet uit van een standaard gemiddelde hoeveelheid, maar bereken altijd wat nodig is voor uw specifieke situatie. Als richtlijn kunt u voor de slaapkamer 200 tot 400 lux aanhouden.

  Bereken eenvoudig met onderstaande formule hoeveel spots u nodig heeft per m2 in de slaapkamer.

  FORMULE: Gewenste lichtsterkte * Oppervlakte m2 = Aantal benodigde lumen / Hoeveelheid lumen per lamp = Aantal benodigde lampen voor de ruimte.

  Meer weten over het bereken van de juiste hoeveelheid licht? Je leest het in ons blog: “De juiste hoeveelheid licht per kamer.” 

  Leeslamp slaapkamer

  Bent u iemand die nog graag voor het slapengaan een boek of tijdschrift in bed leest? Zorg dat ook voor een goede leeslamp in de slaapkamer. De juiste verlichting bij lezen heeft effect op uw gezondheid, voorkom onnodige hoofdpijn en dergelijke. Volgens experts is 700 lux voldoende om goed bij te kunnen lezen. In ons blog “Het juiste licht om bij te lezen” leest u alles over het berekenen en bepalen van dit aantal lux.

  Bekijk ons assortiment aan MEGAMAN lampen.

  Assortiment bekijken

  Over Bespaar-lamp.nl

  Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen voor zowel binnen- als buitenshuis van het merk MEGAMAN®. Neem direct een kijkje in ons grote assortiment en zie hoe snel en eenvoudig je kunt beginnen met besparen.

  Bespaar-lamp.nl | Webshop voor hoogwaardige ledlampen 

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden