8.9 / 10 301 reviews 
         

  Hoe verlicht ik mijn thuiswerkplek?

  Terug naar overzicht

  Ga je een thuiswerkplek inrichten? Vergeet dan niet om te zorgen voor de juiste verlichting om goed en gezond te kunnen werken. 

  Thuiswerkplek inrichten? Vergeet de verlichting niet!

  Bij het inrichten van een goede thuiswerkplek denken we aan een goede ergonomische bureaustoel, een ruim (verstelbaar) bureau en eventueel extra schermen. Maar volgens deskundigen wordt het belangrijkste vaak vergeten: de juiste verlichting! Licht heeft namelijk effect op je gezondheid, waaronder je biologische klok, je humeur en de kwaliteit van je slaap.

  Goede verlichting in je werkomgeving is belangrijk voor je concentratie en productiviteit. "De lampen die we thuis hebben staan, staan er vooral voor de sfeer," laat Karin Smolders, lichtdeskundige van de TU Eindhoven, in een interview weten. Maar hoe bepaal je dan de juiste hoeveelheid licht voor je werkplek? Wij geven je enkele tips!

  Belangrijkste punten voor licht op je thuiswerkplek

  • Combineer (direct en indirect) kunstmatig- en daglicht
  • Zorg voor een minimale lichtopbrengst van 500 lux (lichteenheid)
  • De kleurtemperatuur moet minstens 4000K zijn, koel wit licht. Dit helpt om alert en geconcentreerd te blijven.
  • Voorkom lichthinder, dit kan stress, vermoeidheid en/of hoofdpijn veroorzaken.

  Het juiste lichtplan voor thuis werken 

  Combineer (direct en indirect) kunstmatig- en daglicht voor het beste lichtresultaat voor je thuiskantoor. Hou hier dus rekening mee bij het plaatsen van je bureau, doe dit in de buurt van een raam. Voldoende daglicht gedurende de dag kan vermoeidheid voorkomen, en creativiteit en productiviteit bevorderen.

  De algemene verlichting in de ruimte moet voldoende helderheid bevatten. Denk hierbij aan LED spots, pendellampen en wandlampen met een kleurentemperatuur van minstens 4000 kelvin. Dit koele, witte licht zorgt er voor dat je alert en geconcentreerd blijft.

  Is er weinig daglicht in de ruimte waar je werkt? Dan is een daglicht witte verlichting van ongeveer 6500 kelvin een oplossing. Vul je algemene verlichting aan met accentverlichting zoals een bureaulamp. De meeste bureaulampen gebruiken lampjes met een E14 of E27 schroeffitting of een G4 steekfitting.

  Zorg dat je werkplek een minimale lichtopbrengst heeft van 500 lux. Hoeveel lampen je nodig hebt om dit in jouw specifieke thuiswerkplek te creëren, kun je eenvoudig zelf berekenen:

  FORMULE: Gewenste lichtsterkte (LUX) * Oppervlakte m2 = Aantal benodigde lumen

  De juiste hoeveelheid licht berekenen voor andere ruimtes in huis? Lees dan ook onze blog: “Zo kiest u de juiste hoeveelheid licht per kamer voor uw woning”.

  Waarom juist LED verlichting op je thuiswerkplek?

  Ga je verlichting aanschaffen voor je thuiskantoor? Kies dan voor duurzame en energiezuinige LED lampen. Een belangrijk voordeel is dat LED verlichting niet flikkeren in tegenstelling tot veel verouderde TL buizen. Het hoeft niet altijd direct met het blote oog op te vallen dat de verlichting flikkert, maar dit wordt toch door je lichaam opgenomen. Flikkerende verlichting kan onder andere hoofdpijn veroorzaken.

  Een ander voordeel van LED verlichting is dat ze langer meegaan en veel duurzamer zijn in gebruik én productie. Daardoor kun je dus al snel veel besparen. Met kwalitatief hoogwaardige LED verlichting bespaar je tot 70% op je energiekosten.

  Ik wil direct mijn verlichting uitkiezen

  Over Bespaar-lamp.nl

  Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen voor zowel binnen- als buitenshuis van het merk MEGAMAN®. Neem direct een kijkje in ons grote assortiment en zie hoe snel en eenvoudig je kunt beginnen met besparen.

  Bespaar-lamp.nl | Webshop voor hoogwaardige ledlampen

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden