Besparen op uw energierekening? Begin bij de verlichting!

Publicatiedatum 23/01/2020

Terug naar overzicht

Verlichting is één van de grootste energieverbruikers in huis. Zonde en vooral onnodig! 

Verlichting pronkt al jaren in de top 10 van de grootste energieverbruikers in huis. Dat is zonde en vooral onnodig, want besparen op verlichting is eenvoudig. En nee, daarvoor hoeft u niet in een donker huis te gaan zitten.

Het gemiddelde verbruik van verlichting per jaar

Per jaar verbruikt een gemiddeld huishouden in Nederland ongeveer 540 kWh aan verlichting. De kosten hiervoor zijn ongeveer €120,-. Dit hoge verbruik komt onder andere doordat nog steeds veel mensen gebruikmaken van gloei-, spaar- en onzuinige ledlampen. Met de juiste ledverlichting kunt u tot €70,- op uw energierekening besparen.

Niet alle ledverlichting is zuinig

Helaas is het nog niet bij iedereen bekend dat er verschil is in LED verlichting. Niet elke ledlamp is even zuinig. Kwalitatief hoogwaardige ledlampen zijn in de aanschaf duurder, maar dat verdient u heel snel terug. Deze ledlampen hebben namelijk een langere levensduur en verbruiken veel minder energie. Het is dus belangrijk dat u altijd kijkt naar het energielabel. A, A+ en A++ zijn de meest zuinige ledlampen en hiermee kunt u dus flink besparen op uw energierekening.

Garantie op de levensduur

Bij MEGAMAN® kunt u zelfs uw lampen registreren zodat u garantie heeft op de levensduur van de ledlampen. MEGAMAN® onderscheid zich van andere (led)lichtfabrikanten door zijn gebruikers zekerheid op de branduren van de lampen te geven. Op deze manier kunt u de maximale besparing realiseren. Lees alles over de unieke MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie. 

Snelle tips om te besparen op verlichting

Maak gebruik van ledverlichting

Vervang uw oude gloei-, halogeen- en spaarlampen voor duurzame ledverlichting.

Let op het energielabel

Kies voor ledverlichting met het energielabel A, A+ of A++, op deze manier kunt u echt besparen.

Laat lampen niet onnodig branden

Misschien de meest voor de hand liggende tip, maar laat verlichting niet onnodig branden.

Maak gebruik van slimme verlichting

Verlichting heeft de laatste jaren innovatieve stappen ondergaan. Ondertussen zijn er veel verschillende ‘slimme’ verlichting op de markt gekomen. Deze kunt u bijvoorbeeld bedienen met een app of werken met sensors.

De juiste hoeveelheid licht per ruimte

Zorg dat uw ruimtes niet overbelicht zijn. U kunt de juiste hoeveelheid licht eenvoudig zelf berekenen. Zo heeft een ruimte niet te veel of te weinig licht.

Minder energieverbruik met speciale dimtechniek

Soms heeft u meer of minder licht nodig dan een andere keer. Dimbare lampen kunnen dan de ideale oplossing zijn. MEGAMAN® heeft dimbare lampen die in dimstand ook nog eens minder energie verbruiken. Ideaal dus om te besparen.  

 

Ik wil besparen!

 

Over Bespaar-lamp.nl

Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen van het merk MEGAMAN®. Neem direct een kijkje in ons ruime assortiment en zie hoe eenvoudig u kunt beginnen met besparen. 

Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Op werkdagen vóór 11:30 besteld, volgende werkdag in huis
  • Vanaf 15 euro gratis verzending
  • MEGAMAN® Kwaliteit Garantie

Kies LED lamp »