8.9 / 10 301 reviews 
         

  Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

  • Zeer energiezuinig

  • 30.000 branduren

  • Lage warmteafgifte 

  • Goed bestendig tegen trillingen en schokken

  • Geen UV straling

  LED verlichting biedt veel voordelen. Steeds meer huishoudens stappen dan ook over van gloeilampen of halogeenlampen naar LED verlichting. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven stappen steeds meer over naar LED verlichting. Wat is er eigenlijk nu precies zo voordelig aan LED verlichting? Lees alle voordelen hier!

  Energiezuinig

  Het grootste voordeel van LED verlichting is dat het zeer energiezuinig is. Vergeleken met gloei- en halogeenlampen besparen LED lampen zo’n 80 tot 90% aan energie. Deze energiebesparing is vaak direct terug te zien aan de energierekening. 

  Lange levensduur

  De lange levensduur van LED verlichting speelt een belangrijke rol. Een LED lamp gaat gemiddeld zo’n 30.000 branduren mee. De levensduur van een lamp komt dan neer op ongeveer 5-10 jaar. De levensduur van LED verlichting is zo’n 10x langer dan van een gemiddelde halogeenlamp en zo’n 5x langer dan van een gemiddelde spaarlamp. Vergeleken met een gloeilamp, gaat een LED lamp wel 30-50x langer mee.

  De lange levensduur van een LED lamp zorgt ervoor dat u een lamp veel minder hoeft te vervangen. Dit scheelt enorm in de kosten.

  Lage warmteafgifte

  Gloei- en halogeenlampen kunnen erg warm worden. Een LED lamp wordt nauwelijks warm. Dit is een groot voordeel, voornamelijk voor de veiligheid van de lamp. Er is veel minder kans op brandgevaar. Dit is vooral ook erg veilig op bijvoorbeeld een kinderkamer of in de keuken. Verder brandt u uw vingers niet meer tijdens het vervangen van een lamp.

  Een gloeilamp bestaat uit zo’n 90% warmte en maar 10% licht. LED lamp bestaat juist uit 90% licht en 10% warmte.

  Goed bestendig tegen trillingen en schokken

  LED lampen zijn goed bestendig tegen trillingen en schokken. Dit komt omdat er bij LED verlichting minder gebruik wordt gemaakt van kwetsbare materialen. Hierdoor zijn LED lampen steviger gebouwd, dan gloei- en halogeenlampen.

  Woont U bij een aangrenzende drukke weg? Dan kunnen trillingen van auto’s en vrachtwagens ervoor zorgen dat andere soort lampen door de trillingen kapot kunnen springen. Bij LED lampen is dit niet het geval.

  Geen UV straling 

  LED lampen geven geen ultraviolette straling af. Verder geeft een LED lamp ook geen infrarood straling af. Dit maakt LED verlichting ook uitermate geschikt voor het belichten van bijvoorbeeld schilderijen.

  Lees meer +


  Begin vandaag nog met het besparen van energie en krijg nu €5 korting op een bestelling vanaf €25.

  Ja, ik wil ook een gratis korting!

  Begin vandaag nog met het besparen van energie en geld. Ontvang nu een gratis kortingscode t.w.v. €5,- bij een bestelling vanaf €25,-


  Aanmelden
  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden