8.9 / 10 301 reviews 
         

  Zeven redenen waarom u als onderneming NU moet overstappen op ledverlichting

  Terug naar overzicht

  Ledverlichting kan op verschillende manieren een positieve bijdrage leveren aan een onderneming: verhoog de productiviteit, wees milieubewust én bespaar! 

  De laatste tien jaar zijn er door de overheid verschillende stappen ondernomen om mensen te laten overstappen op zuinigere verlichting. Zo besloot het Europees Parlement om de gloeilampen, en later ook de halogeenlampen, van de markt te halen. Onlangs werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarbij bedrijven dienen over te gaan op ledverlichting voor medio 2020.

  Maar waarom wachten tot de zomer van 2020 als ledverlichting u nu al een hoop voordelen kan bieden? Wij geven zeven redenen waarom het juist verstandig is om als onderneming direct over te gaan op ledverlichting.

  1.       Besparen op energie

  Een ledlamp verbruikt veel minder energie dan een gloei- of spaarlamp. Uit diverse onderzoeken blijkt dat er 60 tot 80% kan worden bespaart op de energierekening. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal lampen dat u in gebruik heeft en hoelang de verlichting per dag brand.

  2.       Minder onderhoud

  Een veel gebruikt tegenargument voor ledverlichting is dat de producten veel duurder zijn in de aanschaf. Dat klopt, zeker als u kiest voor een hoogwaardig type ledverlichting - wat overigens wel een aanrader is. Uiteindelijk bespaart u alsnog op aanschafkosten doordat ledverlichting veel langer meegaat. Een ledlamp heeft gemiddeld 15.000 tot 45.000 branduren. Met MEGAMAN® kunt u er ook nog eens zeker van zijn dat de lampen deze branduren halen door de MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie. Het onderhoud van een ledlamp is dus veel voordeliger dan een spaar- of gloeilamp. Daarnaast is het mogelijk om als organisatie bepaalde subsidies te krijgen met de Energie-Investeringsaftrek (EIA). Lees alles over de EIA.

  3.       Gezonder voor werknemers

  Verlichting heeft effect op de stemming, eetlust en alertheid van een persoon. Wanneer de lichtsterkte afneemt maakt het lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Hierdoor krijgt het lichaam het signaal dat het tijd is om te rusten. Dit is onder andere de reden dat mensen over het algemeen in de zomer fitter zijn. Door de juiste ledverlichting toe te passen in de ruimte blijven medewerkers fit en alert. In tegenstelling tot gewone TL-verlichting zijn er ondertussen een groot deel flikkervrije ledlampen op de markt, waardoor ook vermoeidheid en hoofdpijnklachten minder zijn.

  4.       Geen onnodige verlichting

  Doordat ledverlichting steeds belangrijker en gebruikelijker wordt, zijn er ook verschillende innovatieve ontwikkelingen: slimme verlichting. Maak bijvoorbeeld gebruik van sensorlight waardoor ruimtes niet onnodig verlicht zijn. Daarnaast is het ook mogelijk gebruik te maken van een DALI-systeem. Hierbij past het systeem het dimniveau automatisch aan op basis van de hoeveelheid daglicht in de ruimte.

  5.       Groen karakter uitdragen

  Naast het feit dat u met ledverlichting veel geld kan besparen, kan het tevens bijdrage aan een positief imago van uw onderneming. Ledlampen bevatten onder andere geen giftig Kwik. Laat zien dat u bewust bezig met het verminderen van CO2 uitstoot en op deze manier een bijdrage levert aan een beter milieu. 

  6.       Brandveiliger

  Ledlampen zijn ook een stuk veiliger dan gloeilampen. Dit komt doordat een ledlamp veel minder tot geen warmte uitstraalt. Hierdoor zijn ledlampen geschikter om te gebruiken in brandgevoelige ruimtes met stof en glasvezels.

  7.       Geen verkleuring

  Net zoals zonlicht kan kunstlicht effect hebben op verkleuringen van producten. Ledverlichting heeft echter geen ultraviolette of infrarodestraling, waardoor er geen sprake is van verkleuring van materialen en/of producten. Op deze manier houdt u dus ook uw voorraad onaangetast.

  Bonus: direct de juiste lichtsterkte

  Ledlampen hebben geen opwarmingstijd nodig en zijn direct op de juiste, gewenste lichtsterkte. U hebt dus altijd direct goed zicht.

  Over Bespaar-lamp.nl

  Bespaar-lamp biedt een groot assortiment aan hoogwaardige ledlampen en armaturen van het merk MEGAMAN®. Neem direct een kijkje in ons grote aanbod en zie hoe u kunt beginnen met besparen. 

  Ik wil besparen!

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden