8.9 / 10 301 reviews 
         

  Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

  Terug naar overzicht

  LED verlichting biedt vele voordelen ten opzichte van de gloei- en halogeenlamp. Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar LED verlichting. Lees hier alle voordelen over LED verlichting. 

  Wat zijn de voordelen van LED verlichting? 

  LED verlichting biedt veel voordelen. Steeds meer huishoudens stappen dan ook over van gloeilampen of halogeenlampen naar LED verlichting. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven stappen steeds meer over naar LED verlichting. Wat is er eigenlijk nu precies zo voordelig aan LED verlichting? Lees alle voordelen hier!

  Energiezuinig

  Het grootste voordeel van LED verlichting is dat het zeer energiezuinig is. Vergeleken met gloei- en halogeenlampen besparen LED lampen zo’n 80 tot 90% aan energie. Deze energiebesparing is vaak direct terug te zien aan de energierekening. Eén LED lamp kan wel tot €192 per jaar besparen. 

  Lange levensduur

  De lange levensduur van LED verlichting speelt een belangrijke rol. Een LED lamp gaat gemiddeld zo’n 30.000 branduren mee. De levensduur van een lamp komt dan neer op ongeveer 5-10 jaar. De levensduur van LED verlichting is zo’n 10x langer dan van een gemiddelde halogeenlamp en zo’n 5x langer dan van een gemiddelde spaarlamp. Vergeleken met een gloeilamp, gaat een LED lamp wel 30-50x langer mee.

  De lange levensduur van een LED lamp zorgt ervoor dat je een lamp veel minder hoeft te vervangen. Dit scheelt enorm in de kosten.

  Lage warmteafgifte

  Gloei- en halogeenlampen kunnen erg warm worden. Een LED lamp wordt nauwelijks warm. Dit is een groot voordeel, voornamelijk voor de veiligheid van de lamp. Er is veel minder kans op brandgevaar en je brandt je vingers niet meer tijdens het vervangen van een lamp.

  Een gloeilamp bestaat uit zo’n 90% warmte en maar 10% licht. Bij een LED lamp is dat juist andersom.

  Goed bestendig tegen trillingen en schokken

  LED lampen zijn goed bestendig tegen trillingen en schokken. Dit komt omdat er bij LED verlichting minder gebruik wordt gemaakt van kwetsbare materialen. Hierdoor zijn LED lampen steviger gebouwd, dan gloei- en halogeenlampen.

  Woont U bij een aangrenzende drukke weg? Dan kunnen trillingen van auto’s en vrachtwagens ervoor zorgen dat andere soort lampen door de trillingen kapot kunnen springen. Bij LED lampen is dit niet het geval.

  Geen UV straling

  LED lampen geven geen ultraviolette straling af. Verder geeft een LED lamp ook geen infrarood straling af. Dit maakt LED verlichting ook uitermate geschikt voor het belichten van bijvoorbeeld schilderijen.

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden