8.9 / 10 301 reviews 
         

  Vrij van vloeibare kwik

  Terug naar overzicht

  Vrij van vloeibare kwik

  MEGAMAN® groene ring spaarlampen werken met een unieke amalgaam technologie dus vrij van vloeibare kwik.

  Vrij van vloeibare kwik en levenslange garantie

  Amalgaam, denk aan de kiesvulling, is ongevaarlijk en milieu neutraal tot wel 75 graden. En dus zeker bij kamertemperatuur!! Kwik wordt beschouwd als een natuurlijk voorkomend product dat gezondheidsrisico's oplevert voor de mens en schadelijk is voor het milieu.  Desondanks hebben spaarlampen kwik dampen nodig om efficiënt te kunnen functioneren.  Heden ten dagen heeft technologische vooruitgang er voor gezorgd dat spaarlampen hoge lichtkwaliteit leveren met Amalgaam, een eco-vorm van kwik. Aangezien vloeibaar kwik schadelijk kan zijn in het geval een lamp breekt, wordt Amalgaam steeds populairder in het gebruik van de productie van energie spaarlampen door sociaal verantwoordelijke producenten.

  Amalgaam is eco-vriendelijk

  Amalgaam, welke een stabiele vaste vorm heeft, is een verbinding van kwik en een ander metaal zoals zilver.  Het is een milieu vriendelijker alternatief dan vloeibaar kwik omdat kwik dampen alleen vrij komen bij een zeer hoge temperatuur.  Bij kamertemperatuur is het kwik volledig verborgen in de metaal verbinding dat zelfs bij breuk niet vrij komt.  De vaste vorm van Amalgaam maakt de lamp nog makkelijker en veiliger te recyclen zodat dit het vervuilen van land en water tegen gaat.

  Amalgaam in energie spaarlampen bevat laag kwik gehalte

  Technologische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat moderne spaarlampen een hoge lichtkwaliteit kunnen leveren met Amalgaam met minimale kwik hoeveelheden (minder dan 2mg).  Dit is minder kwik dan in andere artikelen die in huis gevonden worden, zoals bijvoorbeeld batterijen (5-25 mg.), thermometers (500mg.) etc.

  MEGAMAN© spaarlampen bevatten gemiddeld minder dan 2mg. kwik, minder dan de door de EU richtlijnen aangegeven 5mg. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat spaarlampen bijdragen aan de vermindering van het vrijkomen van kwik in de lucht door elektriciteitscentrales.  Volgens de statistieken van de US Environmental Protection Agency is de grootste bron van kwik in onze lucht afkomstig van het verbranden van fossiele brandstoffen zoals steenkool.  70% van de elektriciteitscentrales wekken energie op door middel van het verbranden van fossiele brandstoffen.  Ter vergelijking, deze elektriciteitscentrales brengen ongeveer 10mg kwik in omloop bij het produceren van de energie om 1 gloeilamp te produceren en te laten branden ten opzichte van slechts 2,4mg kwik bij spaarlampen.  Met andere woorden, energie spaarlampen zorgen voor minder kwik uitstoot dan gloeilampen.

  Kwik in amalgaam kan gerecycled en hergebruikt worden

  De kwik in amalgaam kan worden opgevangen, gerecycled en vervolgens hergebruikt worden.  Aangezien amalgaam geen kwik dampen vrij laat bij breuk, veroorzaakt het geen schade aan mens en milieu.

  De spaarlampen die direct opstarten zijn veelal voorzien van vluchtige kwik en halen slechts een maximum van 8000 uur. Megaman spaarlampen garanderen 15.000 branduren en 600.000 schakelmomenten.

  Amalgaam

  Tevens is door de unieke ingebouwde koelbuis de hoeveelheid gebonden kwik in het amalgaam gereduceerd tot minder dan 2 mg. 

  Het silicone omhulsel van vele MEGAMAN® modellen zorgt ervoor dat de glasscherven en het amalgaam bij breuk niet vrijkomen.

  Koelbuis

  MEGAMAN® is terecht trots op zijn milieuvriendelijke groene ring spaarlampen.   

  Groene ring ( megaman groene ring spaarlampen )

  Ook aan de lange levensduur van onze MEGAMAN lampen van 15.000 als Spaar en tot wel 40.000 als LED lamp komt een einde , lever deze dan in voor RECYCLING bij het verkoop punt waar u een nieuwe MEGAMAN lamp aanschaft voor weer jaren mooi licht met optimale BESPARING.

  Al onze producten zijn reeds voorbereid voor de einde levensduur recycling met hergebruik van de grondstoffen.

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden