8.9 / 10 301 reviews 
         

  Schiphol plaatst LED verlichting langs de start- en landingsbanen

  Terug naar overzicht

  Schiphol, 15 juli 2013 Amsterdam Airport Schiphol gaat de komende jaren alle borden langs de start- en landingsbanen vervangen door nieuwe exemplaren met LED verlichting.

  De borden, nu nog verlicht met halogeenlampen, staan opgesteld in het landingsterrein en geven piloten informatie over locaties, routes, baannummers en verkeersregels. De vervanging van de huidige bord levert een energiebesparing op van 70 procent.

  Zwanenburgbaan
  In totaal worden de komende jaren duizend borden in het landingsterrein vervangen. De borden langs de Zwanenburgbaan (100) zijn inmiddels vervangen. De komende jaren volgen borden langs de andere banen. Het vervangen van de borden wordt gedaan tijdens de periode dat een baan voor enkele weken buiten gebruik is vanwege groot onderhoud.

  Energiebesparing
  De borden - één meter hoog en vier tot vijf meter breed - zijn, conform de veiligheidsvoorschriften, continu verlicht. Tot nu toe gebeurde dat met halogeenlampen, die ongeveer een jaar mee gaan. LED-lampen hebben een levensduur van circa tien jaar en het stroomgebruik is 70 procent lager dan met halogeenverlichting.

  Hergebruik oude borden
  Het materiaal van de oude borden wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Zo worden elektrische schakelaars eruit gehaald, zo nodig gereviseerd en opnieuw gebruikt. Bruikbare materialen (zoals kunststof, aluminium en koper) worden gescheiden en hergebruikt.


  Bron: schiphol

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden