8.9 / 10 301 reviews 
         

  Persbericht

  Terug naar overzicht

  Lampen uit, techniek aan! “Slimmer verlichten met intelligente lichtregelsystemen”

  Zoetermeer, 22 maart 2013 – Bedrijven kunnen slimmer omgaan met verlichting. Met de inzet van intelligente lichtregelsystemen kan er zowel overdag als ‘s nachts energie bespaard worden terwijl de lichtkwaliteit gegarandeerd blijft.

  LED-verlichting wordt tegenwoordig vaak uitgerust met intelligente lichtregelsystemen. Nu overgaan op slimme led-verlichting bespaart niet enkel energie, maar geeft ook een hogere lichtkwaliteit en zorgt voor lagere kosten. Winkels kunnen tot 50% besparen, kantoren tot 70%. Die percentages worden bereikt door de veel lagere energiekosten enerzijds en de geringere onderhoudskosten anderzijds.

  Lichtgebruik verbeteren overdag
  Overdag kan slimmer omgegaan worden met verlichting. Lichtsensoren kunnen reageren op de hoeveelheid daglicht die er in een ruimte aanwezig is. Hierop kan de hoeveelheid verlichting die een lamp geeft automatisch worden aangepast. Rond het middaguur, wanneer er veel daglicht is, wordt de verlichting gedimd. Op een donkere wintermiddag zorgen de sensoren ervoor dat er extra verlichting is. Tevens kan aanwezigheidsdetectie licht uitschakelen wanneer er niemand meer in de ruimte aanwezig is, bijvoorbeeld tijdens de lunch. 

  Veiligheid waarborgen ‘s nachts
  Intelligente lichtregelsystemen zijn de oplossing voor energiebesparing én veiligheid in gebouwen zoals kantoren en winkels. Met behulp van sensoren en dimmers kan licht effectief worden ingezet. Bij bedrijfspanden zou door het compleet uitschakelen van licht de inbraakveiligheid in gevaar kunnen komen. Aanwezigheidsdetectie zorgt ervoor dat lampen automatisch worden ingeschakeld wanneer iemand het pand betreedt. Hierdoor komt de veiligheid niet in gevaar, terwijl er zuinig wordt omgegaan met energie.

  Daar waar het nodig is
  Bij het plaatsen van lichtsystemen moet rekening gehouden worden met de functie van de ruimte, indeling van de ruimte en de bezoekfrequentie. Door lampen en sensoren op de juiste plek te installeren, schijnt het licht alleen op de plaatsen waar het nodig is. Na een verbouwing, renovatie of herstructurering van een pand kan het verstandig zijn om samen met een lichtadviseur het lichtsysteem (opnieuw) te beoordelen. Het is geen kwestie van “licht aan” of “licht uit”, maar een kwestie van slimmer omgaan met verlichting. Met de huidige innovaties kunnen we daar vandaag al mee beginnen.

   

  Bron:lichtassociatie

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden