8.9 / 10 301 reviews 
         

  Nuttige informatie over Led lampen

  Terug naar overzicht

  Er wordt veel geschreven over LED verlichting, het meeste van deze artikelen zijn onjuist. Hier vindt u een objectief artikel met daarin alle informatie over LED die u wilt weten. 

  Wat is LED? 

  LED staat voor Light Emitting Diode wat in het Nederlands "lichtgevende diode " betekent. Het is een elektronische halfgeleider. Door de halfgeleiderconstructie van een led wordt het uitgezonden licht al enigszins gebundeld. Deze bundeling wordt doelbewust vergroot door het kristal in een reflector te monteren om met een kleinere openingshoek een grotere lichtintensiteit te bereiken.
  Groot voordeel van de LED verlichting is dat iedere kleur die u wilt hebben ook mogelijk is, dit in tegenstelling tot de conventionele verlichting.

  Een led kan veel meer uren licht geven dan een spaarlamp voordat hij defect gaat. Vaak komen we op verpakkingen van ledverlichting tegen dat deze zeker 30 000-50 000 uur zou moeten meegaan. Van cruciaal belang bij een ledlamp is dat de warmte goed afgevoerd wordt. Gebeurt dat niet, dan gaat de levensduur van de led aanzienlijk achteruit. Ook de kwaliteit van de elektronica is van belang.

  Hoe is een LED opgebouwd?

  Led opbouw

  Welke transformator gebruik ik voor een LED lamp?  

  In principe worden voor de LED halogeenspots dezelfde 12V transformators gebruikt als bij de gebruikelijk halogeenspots. Door de lage energie-eisen van LED is het echter meestal het geval dat deze gaat knippreen of flikkeren. Dit komt omdat het minimale vermogen niet wordt bereikt. U kunt in dit geval meer LED lampen plaatsen of een (LED) transformator plaatsen die wel al functioneert bij een minimale belasting. Er zijn al LED lampen die slechts 0,6Watt verbruiken.

  De besparing aan de hand van een rekenvoorbeeld:

   

  LED-lamp

   Conventionele gloei-en halogeenlampen

  Consumptie Watt

  1,5 W

  25 W

  Verbruik per dag Wh 
  (Bedrijfstijd 10 uur per dag) 

  15 Wh

  250 Wh

  Verbruik in kW/h

  5,5 kW/h

  91,3 kW/h

  Electriciteit per jaar €0,22/kW/h

  €1,21

  €20,01


  Uiteraard kunnen de branduren en KW prijs varieren maar dit voorbeeld spreekt duidelijk in het voordeel van de LED lamp. De gemiddelde LED lamp is ongeveer €20,- duurder in aanschaf. Dat zou betekenen dat u na 1 jaar de inverstering eruit heeft en dat het vanaf dan alleen maar voordelen heeft. Er van uitgaandat de LED lamp 50.000 meegaat heeft u er (bij gebruik van 10 uur per dag) ruim 13 jaar plezier van.  

  Milieu: 

  Naast alle voordelen voor u heeft deze ontwikkeling ook enorm veel invloed voor de natuur. Minder verbruik, minder productie en minder te recyclen of weg te gooien spreekt alleen maar in het voordeel van de LED lamp.

  Aan u dus de keuze: Kiest u voor de korte termijn dan voldoet de "ouderwetse" verlichting. Gaat u echter voor de langere termijn (langer dan een jaar) dan is het verstandig om voor LED te kiezen. Mocht u nog meer informatie willen om uw keuze te maken dan voorzien wij u daar graag van. 
   


  Bron: promtrade


   

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden