8.9 / 10 301 reviews 
         

  Meet de lichtsterkte in uw omgeving met de Megaman LuxMeter app

  Terug naar overzicht

  Met de Megaman LuxMeter app kunt u snel en gemakkelijk de lichtopbrengst in uw omgeving meten. Lees hier meer over deze app van Megaman. 

  Megaman Luxmeter

  Meet de lichtsterkte in je omgeving met de Megaman LuxMeter app

  Wilt u een Halogeen- of gloeilamp gaan vervangen door een LED lamp? Dan is de kans groot dat u niet precies weet wat de lichtsterkte van uw lamp is. U wilt immers dat de nieuwe LED lamp minstens net zoveel licht geeft dan uw oude lampen.

  Met de Megaman LuxMeter app kunt u meten wat de lichtopbrengst in uw omgeving is, hierdoor weet u ook gerichter wat de lichtopbrengst moet zijn van uw nieuwe verlichting.

  Wat is het verschil tussen lumen en lux?

  De lichtopbrengst van een lamp wordt vaak in lumen vermeldt. Lumen is de waarde van de hoeveelheid lichtopbrengst van een lamp. Hoe hoger de lumen, hoe meer lichtopbrengst een lamp geeft.

  Om het verschil tussen lumen en lux duidelijk te maken, illustreren we een voorbeeld met een gloeilamp en een LED spot. Deze lampen hebben allebei een lichtopbrengst van 400 lumen.

  De gloeilamp straalt rondom veel licht uit. Deze lamp verdeelt zijn lumen over een groter oppervlakte. Bij de gloeilamp worden alle 400 lumen dus verdeeld over een ruimte, zoals bijvoorbeeld een woonkamer. Dit betekent dat er weinig lumen per vierkante zijn, omdat het licht wordt verdeeld over de gehele ruimte. Weinig lumen per vierkante meter, betekent weinig lux.

  De LED spot is gericht op een bepaald gebied, zoals bijvoorbeeld een bureau. De LED spot verdeelt haar lumen dus over een veel kleiner gebied. Hierdoor zijn er veel lumen per vierkante meter, dit betekent veel lux.

  Lux staat dus gelijk aan het aantal lumen per vierkante meter.

  Aan de hand van het voorbeeld blijkt dus dat lampen met hetzelfde aantal lumen, kunnen verschillen in het aantal lux.

  Megaman LuxMeter app

  Met de Megaman LuxMeter app kunt u uw ruimte meten op het aantal lux. Zo kunt u zien hoeveel licht er is in uw omgeving.

  De Megaman LuxMeter app gebruikt de voorcamera van uw iPad, iPhone of iPod om de hoeveelheid licht in uw ruimte te meten. Richt de camera op gebieden waarvan u het aantal lux wilt meten en u ziet in één oogopslag hoeveel de lichtopbrengst in dat gebied van de ruimte is. Zo weet u ook direct hoeveel lux een nieuwe lamp nodig zal hebben.

  De LuxMeter kunt u gebruiken in privé ruimtes, zoals woonkamers, badkamers en slaapkamers. Maar ook in zakelijke ruimtes zoals kantoren, winkels en restaurants.

  Daarnaast geeft de app met behulp van de Lamp Finder direct aan, welke Megaman lampen geschikt zijn voor uw ruimte.

  De app is alleen beschikbaar voor iOS devices.

  Het maken van een lichtplan voor uw winkel, restaurant, kantoor of nieuwe woning door een professionele organisatie kan u meer en betere inzichten geven in de lichtopbrengst in ruimtes.

  Lux richtlijnen

  In de onderstaande tabel kunt u de richtlijnen van de hoeveelheid lux per ruimte terugvinden.

  Ruimtes Hoeveelheid lux
  Kantine 200 lux
  Toiletruimte 100 lux
  Kantoren (werkplek) 250-500 lux
  Vergaderruimte 250-500 lux
  Winkels 300 lux
  Klaslokalen 300 lux
  Collegezalen 500 lux
  Operatiekamer ziekenhuis 4000-8000 lux

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden