8.9 / 10 301 reviews 
         

  LED bermpalen in opmars

  Terug naar overzicht

  Op steeds meer wegen verschijnen Led bermpalen. Het zijn bermpalen voorzien van een reflector, maar ook van ingebouwde Led-verlichting, soms gevoed met zonnecellen.

  Zo heeft een samenwerking van Triolight met Imtech Infra geresulteerd in een nieuw type bermpaal die langs de N210 in Zuid-Holland is geplaatst. Door Leds in bermpaaltjes te verwerken in plaats van conventionele openbare verlichting aan te schaffen, bespaart men energie en wordt er voor de weggebruiker een veilige situatie gecreëerd, aldus Triolight.

  Naast energie- en geldbesparing biedt deze zogenaamde liniLED nog meer voordelen. Doordat liniLED schakelbaar is kan men nog meer inspelen op het gedrag van de weggebruiker.

  Een aantal mogelijkheden zijn onder andere dat de verlichting van bermpaaltjes feller kan gaan branden wanneer er een auto aankomt, of markeerlichten die op een perron standaard wit branden, rood worden wanneer er een trein nadert en groen worden als het veilig is om in te stappen.

  Ook bij oversteekplaatsen en drukke kruispunten kan hierdoor meer de aandacht getrokken worden.

  Oplichtende bermpalen worden binnenkort ook geplaatst langs de Spruitweg in de provincie Utrecht. Argument voor de provincie Utrecht om de palen daar te plaatsen is dat ze de weggebruiker bij duisternis zicht geven op het verloop van de weg buiten het bereik van de koplampen. En de lichtvervuiling van deze bermpalen is vrijwel nihil en dus gunstig voor flora en fauna.

  Het past in het beleid van de provincie om de lichthinder te beperken, het energieverbruik te verminderen en de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid te bevorderen. In de praktijk betekent dit ‘donker waar het kan’ en het toepassen van dimbare verlichting en andere innovatieve verlichting zoals oplichtende markering.

   

  Bron: www.verkeersnet.nl 

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden