8.9 / 10 301 reviews 
         

  Is LED verlichting ook geschikt voor buiten?

  Terug naar overzicht

  Bent u opzoek naar LED verlichting die geschikt is voor buitengebruik? Wij van bespaar-lamp.nl hebben een selectie gemaakt, aan de hand van een aantal relevante selectiecriteria voor buitenverlichting. Op deze manier kunt u gemakkelijk en snel de geschikte LED verlichting voor buitengebruik vinden.

  Is LED verlichting ook geschikt voor buiten?

  Bent u opzoek naar LED verlichting die geschikt zijn voor buitengebruik? Dan komen er hier en daar nog wel een paar dingen bij kijken.

  Wij van bespaar-lamp.nl hebben een selectie gemaakt, aan de hand van een aantal relevante selectiecriteria voor buitenverlichting. Op deze manier kunt u gemakkelijk en snel de geschikte LED verlichting en armaturen voor buitengebruik vinden.

  Waar moet ik opletten bij LED als buitenverlichting?

  LED lampen en armaturen (constuctie met lamphouders) zijn uitgerust met een zogenoemde IP waarde. Deze IP waarde laat zien of een LED lamp of armatuur zowel stof- als waterbestendig is.

  Lees hier meer over de IP waarde van LED verlichting en armaturen

  Het belangrijkste voor buitenverlichting is dat u beschikt over een armatuur met een IP waarde van 44 of hoger. Hierdoor is uw armatuur geschikt voor buiten. 

  In armaturen van IP waarde 44 of hoger, kunt u LED lampen met IP waarde van 20+ plaatsen. Deze combinatie is geschikt voor buitengebruik.

  Lampen met een IP waarde van 20+

  IP20 »

  Beschikt u nog niet over een geschikte armatuur?

  Bekijk hier alle armaturen die geschikt zijn voor buitengebruik »

  Ik wil mijn buitenlamp vervangen door LED verlichting, wat moet ik nu doen?

  Er zijn een aantal aspecten belangrijk, wanneer u een lamp gaat vervangen voor LED verlichting. Deze aspecten zijn: fitting, wattage oude lamp, lumen en kelvin. Hieronder worden deze aspecten uitgelegd.

  Fitting

  Als u uw buitenverlichting wilt vervangen is het handig om eerst te kijken wat voor een soort fitting de lamp heeft. De fitting van de nieuwe lamp, moet gelijk zijn aan de fitting van de oude lamp.

  Wattage oude lamp

  Daarnaast is het vaak belangrijk om de lichtopbrengst nagenoeg hetzelfde te houden. Gebruik hiervoor onderstaande tabel, om te zien welke wattages de verschillende lichtbronnen hebben.

  LED lamp Spaarlamp Halogeenlamp Gloeilamp
  4 watt 5 watt 18 watt 25 watt
  6 watt 8 watt 28 watt 40 watt
  10 watt 12 watt 42 watt 60 watt
  12 watt 15 watt 53 watt 75 watt

  Zoals u in bovenstaande tabel ziet staat een gloeilamp van 40 watt gelijk aan een LED lamp van 6 watt en een Halogeenlamp van 42 watt gelijk aan een spaarlamp van 12 watt.

  Kijk goed naar het soort lamp en de wattage van de lamp die u wilt vervangen door een LED lamp. Kijk vervolgens na de IP-waarde van de nieuwe LED lamp, om te zien of deze geschikt is voor buitengebruik.

  Lumen

  Lumen is een belangrijke term bij LED lampen. Lumen is de maat voor de hoeveelheid licht een lamp afgeeft. Lumen geeft de lichtopbrengst van een lamp weer. Hoe hoger de lumen, hoe meer lichtopbrengst een LED lamp heeft. 

  Lees hier alles over de term: lumen.

  Kelvin

  Kelvin is een term die de kleur van het licht weergeeft. 

  Buitenverlichting zal voornamelijk tussen de 2000 en 2800 Kelvin bedragen. Lampen die vooral een veiligheidsfunctie hebben, zullen een Kelvin van 4000 tot 4500 hebben. Licht met een Kelvin waarde onder de 2000 kan getypeerd worden als zeer sfeervol. Lampen tussen de 2000 en 3000 Kelvin hebben een sfeervolle en kalme uitstraling. Verlichting die tussen de 3000-4500 Kelvin hebben kunnen gezien worden als koel/energie en levendig. Lampen met een Kelvin waarde van meer dan 4500 kunnen getypeerd worden als helder/fris en daglicht.

  Waarom moet ik mijn buitenverlichting vervangen door LED verlichting?

  LED verlichting heeft vele voordelen, ook als buitenverlichting. Hieronder vindt u de 3 belangrijkste voordelen op een rijtje.

  Lange levensduur

  LED verlichting heeft een zeer lange levensduur vergeleken met gloei- en halogeenlampen. LED verlichting gaat vaak wel 15 tot 30 keer langer mee. Het aantal branduren van LED verlichting ligt meestal tussen de 30.000 en 50.000 uur. Stel, staat uw buitenverlichting per dag 4 uur aan? Dan kan een LED lamp wel zo’n 20 tot 34 jaar mee.

  Goedkoper

  De aanschafprijs van een LED lamp ligt vaak hoger dan bij een gloei- of halogeenlamp. Maar door de lange levensduur en het lage energieverbruik van een LED lamp, is LED verlichting op lange termijn veel goedkoper dan gloei- en halogeenlampen. LED verlichting is dus een goede investering.

  Beter voor het milieu

  LED verlichting is veel beter voor het milieu dan andere soorten lampen. Dit komt voornamelijk door het lage stroomverbruik van LED. Dit wordt ook gezien als een van de grootste voordelen van LED verlichting.

  Welke LED lampen zijn geschikt voor buiten?

  Wij van bespaar-lamp.nl hebben voor u de meest geschikte lampen van Megaman geselecteerd aan de hand van een aantal belangrijke selectiecriteria.

  Bekijk hier de LED lampen en armaturen die geschikt zijn voor buitengebruik >

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden