8.9 / 10 301 reviews 
         

  Energiebesparing tien keer zo effectief als zonnepanelen

  Terug naar overzicht

  Energiebesparing in bestaande huizen en kantoren is tien keer zo effectief als zonnepanelen plaatsen. Dat meldt hoogleraar Jan Rotmans in een interview in de Volkskrant.

  Rotmans voorziet ‘transities’ in zijn boek ‘In het oog van de orkaan’. Niet alleen de financiële crisis, maar ook de energie- en klimaatcrisis. Hij voorspelt een energietransitie waarbij de centrale energievoorziening zal worden vervangen door lokale, decentrale netten waarbij de burgers het heft in handen nemen. Volgens Rotmans moeten we ons hierbij richten op energiebesparing. ‘De gebouwde omgeving, bestaande huizen en kantoren, is verantwoordelijk voor 40 procent van het energieverbruik. Daar is de grote slag te maken. Besparing is tien keer zo effectief als zonnepanelen plaatsen. Dit zou nu het project van Nederland moeten worden.’ Volgens Rotmans ligt de tijd van kleinschalige proefprojecten achter ons. ‘Wat wij nu willen is de hele woningvoorraad energieneutraal maken. We gaan in Tilburg beginnen, en dan het land door.’

  Simpel en direct beginnen met energie besparen? Begin dan met het vervangen van uw 'oude' verlichting en stap over op LED Lampen of spaarlampen.

  Bron: Volkskrant

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden