8.9 / 10 301 reviews 
         

  Energiebesparing 2020

  Terug naar overzicht

  Het besparen van energie is een belangrijk onderdeel om de uitstoot van CO2 te verminderen. Vandaar dat Rijkswaterstaat het eigen energieverbruik gaat verlagen.

  Het doel is om 20% minder energieverbruik te realiseren in 2020 ten opzichte van 2009. En jaarlijks 2% minder energieverbruik van gebouwen en faciliteiten.

  Grote technologische ontwikkelingen op het gebied van energiezuinige ledlampen maken het voor Rijkswaterstaat mogelijk vanaf 2015 50% energiebesparing te realiseren bij nieuw te bouwen installaties. Ledverlichting geeft een rustiger lichtbeeld wat het comfort voor de gebruiker vergroot. Daarnaast is ledverlichting duurzaam in onderhoud. Pas na tien jaar zijn de lampen aan vervanging toe. Rijkswaterstaat gaat zich de komende jaren inzetten voor het aanpassen van de normen en het kader voor de Openbare Verlichting (OV) en het opstellen van eisen en specificaties.

  Led-verlichting

  Voorbeeldprojecten waar ledverlichting is toegepast: A44 en de Zandkreeksluizen. Ook worden ledverlichting lichtpunten langs vaarwegen geplaatst. Deze lichtpunten langs vaarwegen zijn bedoeld voor het aangeven van vaarwegen en gevaarlijke punten voor de scheepvaart. De lichtpunten functioneren zelfstandig en energieneutraal op zonne-energie dankzij een zonnecel.

  Rijkswaterstaat past verlichting aan langs de rijkswegen onder het motto: “uit als het kan, aan als het moet”.

   

  bron: rijkswaterstaat

  Waarom kopen bij Bespaar-lamp?

  • Voor 11:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Officieel MEGAMAN® verkooppunt 
  • Gratis verzending vanaf €25,- 
  • MEGAMAN® Kwaliteitsgarantie

  LED lampen webshop »

  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden