8.9 / 10 301 reviews 
         

  Energie besparen? Begin bij uw verlichting!

  • Laat lampen niet onnodig branden

  • Maak gebruik van timers, schakelklokken of bewegingssensoren

  • Vervang gloei- en halogeenlampen door LED lampen

  Verlichting is vaak de grootste kostenpost op de energierekening. Dit komt meestal doordat verlichting onnodig lang blijft branden of dat er nog geen gebruik wordt gemaakt van zuinige verlichting. Wilt u energie besparen? Met deze tips moet dat zeker lukken!

  Laat lampen niet onnodig branden

  Dit is de meest voor de handliggende tip. Onnodig lampen laten branden is een aanslag op de energierekening. De snelste manier om direct energie te besparen is om lampen niet onnodig te laten branden. Ook als u maar kort de ruimte verlaat, is het slim om de verlichting uit te doen. Dit kan u al veel schelen op de enerigerekening. 

  Maak gebruik van timers, schakelklokken of bewegingssensoren

  Met een schakelklok of timer hoeft u niet meer na te denken of u de verlichting wel hebt uitgedaan, dit gebeurd dan geheel automatisch. Bewegingssensoren zorgen ervoor dat verlichting automatisch uitgaat, wanneer er niemand in de ruimte is. Schakelklokken, timers en bewegingssensoren zijn handige hulpmiddelen om verlichting niet onnodig te laten branden.

  Vervang gloei- en halogeenlampen door LED lampen

  Gloei- en halogeenlampen vreten energie. Daarom is het zeer verstandig om gloei- en halogeenlampen te vervangen door LED lampen, zelfs wanneer de lampen het nog goed doen. LED verlichting kan wel tot 80-90% energie besparen ten opzichte van gloei- en halogeenlampen. 

  De aanschafprijs van LED verlichting ligt vaak hoger dan van andere soorten lampen, maar door de lange levensduur wordt er alsnog veel geld en enerige bespaard. Een gloeilamp heeft een levensduur van ongeveer 1000 branduren en een halogeenlamp van ongeveer 2000 branduren. Dit in vergelijking met een LED lamp die een levensduur heeft van zo’n 30.000 branduren. Dit is 15 tot 30 keer langer. 

  Ook is LED verlichting beter voor de brandveiligheid. LED lampen worden nauwelijks warm. Een LED lamp produceert ongeveer 90% licht en 10% warmte. Dit in vergelijking met gloeilampen die zo’n 10% licht en 90% warmte produceren. Hierdoor is het brandgevaar bij LED verlichting een stuk minder.

  Kortom, wilt u actief energie gaan besparen? Begin dan bij uw verlichting. Laat lampen niet onnodig branden, maak gebruik van timers, schakelklokken of bewegingssensoren en vervang gloei- en halogeenlampen voor LED lampen. Deze tips kunnen u gemakkelijk veel geld en energie besparen.

  Lees meer +


  Ontvang nu een gratis kortingscode t.w.v. €5,- bij een bestelling vanaf €25,-

  Ja, ik wil ook een gratis korting!

  Begin vandaag nog met het besparen van energie en geld. Ontvang nu een gratis kortingscode t.w.v. €5,- bij een bestelling vanaf €25,-


  Aanmelden
  Instagram    Feedbackcompany iDeal betalen GLS verzenden